Demotech, design for self reliance


Search for

All Designs
On this page you can find all the designs Demotech has to offer. When you click or rest on an icon you will get an explanation of its meaning. You can sort the designs on the following variables;
Translate
Copyright & Open Source

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 License.

Please refer to our work and provide us with usefull feedback and comments on our design initiatives.

Liability clause

We cannot be held accountable for injuries incurred during construction or usage of our designs and construction manuals.


BathroomBox: Progress report in the Dutch language May 15th 2003
1 | 2 | 3 | Next >


Progress report in the Dutch language May 15th 2003

Hier hebben Rejo en ik flink gewerkt aan de BathroomBox. Het ding begint behoorlijk functioneel te worden, dicht in de buurt van de hightech versie die ik je voorspiegelde. We willen drie ruitenwisserpompjes, een voor urine afvoer, een voor sproeien achter, een voor sproeien voor. Tegen de achterkant zit een ventilator en een pakket actieve kool voor stankreductie. Een brede rol zit midden achter bevestigd. Normaal staat het pleetje op zijn eigen bodem, maar als je 'm schuin achterover kantelt dan kan je hem op die rol mee slepen. Rejo kwam met het idee, geen beugel, maar een set koorden te gebruiken om de bak aan te verplaatsen. Dat lijkt goed te werken. De proef met koorden samen met een centrale rol midden achter moet nog genomen worden.
Het is niet het idee om de de urine en spoelwater uit een laag gat via een slang er uit te laten lopen zoals bj het DTA model. Urine en spoelwater worden samen opgevangen in een ruimte van een bak rond de poepopvangbak. Daar kan zo'n 15 liter in, genoeg voor twee dagen, dus in ieder geval een dag voor een gezin. De poepopvanbak heeft ongeveer het volume van 18 liter, maximaal half gevuld dus voor maximaal zo'n 8 kilo fecalien, soms met groenteafval of afdeksnippers. Tijdens het wassen van iemands private delen voor en achter, is de poepbak afgesloten door een schuif, die het spoelwater naar voren leidt, maar daarna wachterover kantelt om droogpapiertjes en andere vaste viezigheidjes in de poepopvanbak te kunnen deponeren.
Het beeld van de gebruiker is breed.

  • Het is de bewoner van de sloppenwijk met zijn huisgenoten. Ergens in de hoek van zijn vertrek staat de BB. Gebruik is discreet, want de stank van de nieuwe warme poep wordt afgezogen totdat die afgekoeld is (tijdschakelaar en indicatie electronica) en vocht is opgenomen door de lagen poep en papier eronder. Iemand van het gezin loopt elke dag met het karretje naar een afvalplek, een stadsboerderij zou mooi zijn. en leegt daar poep en urine afzonderlijk.
  • Het is ook de zieke mens, die niet makkelijk meer uit bed of stoel kan komen en zich nog kan redden met een WC-tje er naast. Ook daar geldt dat een verzorger zorgt voor daags of meerdaags legen. Idem is het voorkomen van stank noodzakelijk voor het behoud van zelfrespect.
  • De boot of caravan bewoner is de derde groep. Voorkomen van stank is daar net zo goed belangrijk omdat er extreem compact gewoond wordt. Voor afvoer van poep en urine zijn er op campings al voorzieningen. Als product ligt de BathroomBox in het marketinggebied van recreatiebeurzen, het blaadje DTA en vergelijkbare info verspreiding.

Ik wil het model van zwarte plaat dat we samen gemaakt hebben, nog wat aanpassen. Direct daarna wil ik de opgedane ervaring verwerken in een proefserie va vier stuks om snel wafeddback te kunnen krijgen. Het maken van een niet al te nauwkeurige mal voor een een proefserie gemaakt van polyester komt daarna. Al bij al wil ik graag snel vorderingen maken.

  • Doel 1 is te zorgen voor de twee miljard mensen die geen fatsoenlijke ple hebben en daarvoor geld lobbieen. Niemand kan zeggen dat daar geen behoefte aan is. Scoren daarmee kan dus eigenlijk niet mislukken en dat betekent geld om de huidige of een volgende Demotech werkplaats en ook die van jou er mee te kunnen inrichten.
  • Doel 2 is te zorgen dat er vaart komt in de verkoop van de GFT-toiletten. Ze zijn dan tenminste drie keer goedkoper en goed bij jou te maken. Als er geld geinvesteerd moet worden dan wil ik daar aan meedoen of het hele risico op me nemen. Voorwaarde is dat de investering, die niet erg groot zal zijn er weer uitkomt, zodra dat in rede mogelijk is. Andere voorwaarde is dat er snel gehandeld wordt. Dingen mogen niet dom blijven liggen omdat we ons niet aan onze afspraken blijken te houden.

Klik deze URL voor info over 'rotaional moulding.


BathroomBox: Progress report in the Dutch language May 15th 2003
1 | 2 | 3 | Next >